Sustainable Development Goals

  1. Geen armoede
  2. Geen honger
  3. Goede gezondheid en welzijn
  4. Kwaliteitsonderwijs
  5. Gendergelijkheid
  6. Schoon water en sanitair
  7. Betaalbare en duurzame energie
  8. Eerlijk werk en economische groei
  9. Industrie, innovatie en infrastructuur
  10. Ongelijkheid verminderen
  11. Duurzame steden en gemeenschappen
  12. Verantwoorde consumptie en productie
  13. Klimaatactie
  14. Leven in water
  15. Leven op het land
  16. Vrede, justitie en sterke publieke diensten
  17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

9 Speerpunten in relatie tot de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s)

Onze 9 toegekende speerpunten staan in relatie tot de 17 duurzameontwikkelingsdoelstellingen van 2050. Zo dragen wij gezamenlijk bij aan de leefbaarheid, een gezonder en duurzamere wereld. 

Bij de visievorming onze 9 speerpunten in 2020 zijn wij kritisch gaan kijken naar onze waarde maar ook meerwaarde voor projecten aangaande de leefomgeving waar we wonen werken en van vrije tijd genieten. Hierbij hebben wij de SDG’s initieel niet als leidraad genomen bij deze visievorming. Vanuit onze eigen ervaring en werkwijze hebben wij 9 speerpunten gevormd met elk haar eigen waarde. Deze speerpunten komen echter wel overeen met de Duurzameontwikkelingsdoelstellingen van 2050 vastgesteld door de Verenigde Naties. Door ieder speerpunt te implementeren op de juiste manier binnen een project wordt de cirkel compleet en heeft het project de meest haalbare kans van slagen voor de doelstellingen van 2050. 

Speerpunt Natuur

De natuur prominent betrekken, waardoor CO₂ reductie gestimuleerd wordt. Meer groen zorgt voor het verzachten van hittestress en een schonere lucht. Ook is uit meerdere onderzoeken gebleken dat de natuur bij de mens voor stressvermindering en pijnbestrijding zorgt. 

SDG: 3, 13, 14 en 15

Speerpunt Biodiversiteit

Meer groen betekent meer biodiversiteit en dat is een zicht- en tastbare verhoging van het aantal plant- en diersoorten. Doormiddel van de juiste materialen en uitgangspunten te implementeren wordt biodiversiteit gestimuleerd.

SDG: 13, 14 en 15

Speerpunt Duurzaamheid

Het integreren van duurzame oplossingen, als we grondstof besparend werken is dat al een begin van relatieve milieuvriendelijkheid. Hoe minder wij de natuur belasten of onttrekken, des te kleiner blijft onze CO₂ voetprint.

SDG: 7, 12 en 13

Speerpunt Verbinding

Het herstel en de goede verbinding tussen alle maatschappelijke lagen waardoor het “thuis” gevoel versterkt wordt. Een juiste verstandhouding tussen verschillende partijen maakt het verschil in het eindresultaat die ook toekomstbestendig is.

SDG: 1, 2, 5, 8, 10, 16 en 17

Speerpunt Veiligheid

Het minimaliseren van risico’s voor gebruikers en het voldoen aan de relevante veiligheidsvoorschriften. Onze focus op veiligheid verzekert niet alleen de bescherming van mensen en eigendommen, maar bevordert ook een gevoel van welzijn en vertrouwen in de buitenruimte die er gecreëerd wordt.

SDG: 3, 6, 11 en 16

Speerpunt Circulariteit

Circulair werken stimuleert innovatie omdat het dwingt tot nieuwe ontwerpen, productiemethoden en businessmodellen die gericht zijn op het sluiten van kringlopen. Door het hergebruiken van bestaande materialen worden er uitputbare grondstoffen bespaart en dat draagt bij aan de uitstoot, afvalvermindering en recycling.

SDG: 12 en 13

Speerpunt Educatie

Wij raken nooit uitgeleerd, vanaf jongs af aan beginnen we al met leren. Educatie leert mensen hoe zij moeten functioneren binnen de samenleving, voor zowel onderwijs, opvoeding en vorming. Als wij de natuur beleven, ontdekken en onderzoeken, bouwen wij aan onze kennis en vaardigheden. Zo krijgen alle generaties meer kennis van de gezamenlijke groene omgeving.

SDG: 4

Speerpunt Lokaal

Wij geloven in lokale samenwerking. Dit vergroot de regionale afzetmarkt. de implementatie van lokale producten binnen het gebied kan een wezenlijk onderdeel zijn.

SDG: 9, 11 en 17

Speerpunt Welzijn

Bij uitbreiding van wonen, werken en leren is het niet vanzelfsprekend dat welzijn gewaarborgd wordt. Door natuurlijke facetten toe te voegen aan deze activiteiten wordt het welzijn van mens, dier en klimaat bevordert.

SDG: 1, 2, 3 en 6